Nieuws

Gemeubelde verhuur inzake btw

Wanneer moet u nu btw aanrekenen op de verhuur van uw gemeubelde logies? Het is een vraag die bij heel wat mensen speelt na het wijzigen van enkele btw-regels. Sinds 1 juli 2022 is het in sommige situaties verplicht om btw te rekenen op de huurinkomsten die u ontvangt uit de verhuur van uw vakantiewoning. Het maakt hierbij niet uit of u de vakantiewoning verhuurt als particulier of niet.

Het UBO-register: Wat is het?

Het UBO-register, ofwel voluit het register van uiteindelijke begunstigden (“Ultimate Beneficial Owner”), is een Europees initiatief dat ontworpen is om meer transparantie te bieden over diegene die uiteindelijk de controle hebben over juridische entiteiten. Maar wat houdt dit nu juist in?

Afschaffing federaal langetermijnsparen vanaf 1 januari 2024

Afschaffing van de federale belastingvermindering op het langetermijnsparen voor kapitaalaflossingen en levensverzekeringen vanaf 1 januari 2024. Maar wat houdt dit nu juist in en wat zijn de gevolgen?

Let’s get digital – digitaal aanleveren van documenten bij Amfico

Ook als accountant spelen wij in op digitalisering. We moedigen onze klanten daarom ook aan om hun boekhoudkundige documenten via digitale manier aan te leveren.

Sociale bijdragen

Als zelfstandige betaal je elk kwartaal jouw sociale bijdragen. Maar wat zijn die sociale bijdragen nu precies, waarom moet je dit als zelfstandige betalen en waarvoor dient het?

Tax On Web is online!

U heeft het waarschijnlijk al vernomen: Tax On Web is beschikbaar! Sinds 26 april 2023 kunnen we ons toespitsen op de aangiftes personenbelasting m.b.t. inkomstenjaar 2022. Er zijn 2 belangrijke wijzigingen dit jaar die we toch graag even onder de aandacht brengen.

De vergroening van het wagenpark - nieuwe autofiscaliteit vanaf 1 juli 2023

Bent u van plan een nieuwe bedrijfswagen aan te schaffen? Hier leest u waar u als ondernemer in 2023 en de komende jaren rekening mee moet houden.

In gesprek met Tina & Alexander

De accountancy wereld staat niet stil & wij waren heel benieuwd naar hoe Tina & Alexander over de toekomst in onze sector denken. Ontdek hier hun blik op die toekomst.