Het horecaimperium van de familie Dendooven blijft uitbreiden

Dat ondernemen in hun bloed zit, is wel het minste dat je kan zeggen van unieke horecafamilie Dendooven. Met hun vier generaties houden zij restaurants Ter Doest in Lissewege en Julia’s in Vlissegem samen draaiende, alsook het prachtige Njord, op de bovenste verdieping van de nieuwe cruiseterminal in Zeebrugge. In 2016 ontvingen ze de Horeca Award: voor het eerst werd deze aan een familie uitgereikt, in plaats van aan één enkele persoon.

“Hof ter Doest werd opgericht als een echte ‘rustplaats’. Even een time-out, gezellig tafelen, een trappist drinken of een spreekwoordelijke boterham komen eten tijdens een fietstocht. Van onze start in de vroege jaren ’60 groeide Hof ter Doest uit tot een begrip in de streek, maar eveneens ver daarbuiten.”, vertelt David Dendooven.

“Momenteel staat de derde generatie aan het roer, maar ook de vierde generatie werkt al mee in onze zaken. Beslissingen nemen we samen, en iedereen heeft inspraak. Maar: om zo’n onderneming tot een goed einde te brengen, moet je je ook goed laten bijstaan en adviseren.”

“In 2008-2009 besloten we voor de eerste keer uit te breiden: Hof ter Doest werd aangevuld met een hotelfunctie, inclusief wellness. Toen volgde de overname van Julia’s, toen nog Vijfwege. We wilden van onze ‘restaurantgroep’ echt een familieonderneming maken, en de locaties met de hele familie uitbaten. Amfico heeft ons toen bijgestaan en de verdeling en de legale formaliteiten in goede banen geleid, zodat wij ons konden concentreren op waar we goed in zijn: uitmuntende service en kwaliteit aan onze gasten bieden.”

Ondertussen telt het team van de familie Dendooven 10 familieleden en 43 fulltime medewerkers. In 2018 begon de familiegroep aan hun grootste project tot nu toe: het gloednieuwe restaurant Njord, op de bovenste verdieping van de nieuwe cruiseterminal in Zeebrugge. “Van idee tot businessplan tot het indienen van de nodige dossiers: Amfico heeft dit proces – wat jaren geduurd heeft - voor ons volledig begeleid, en met schitterend succes.”

“Dat is het fijne aan werken met Amfico: het kantoor heeft een topteam van capabele medewerkers, maar de vennoten zitten erg duidelijk zelf mee aan het stuur. Ze zijn overal van op de hoogte en geven ons ook vertrouwen in onze projecten naar de toekomst toe. Als je naar een onderneming als de onze kijkt als iets dynamisch, met groeipotentieel, dan moet je je radar openzetten. En als er opportuniteiten op je pad komen, moet je een partner als Amfico hebben om ze af te toetsen. ‘Is dit onze energie waard? Is dit de logische volgende stap voor ons bedrijf?’ Je weet dat je veilig zit.”